Het werken met grafiet en kleurpotloden vind ik een echte uitdaging. Dit geeft nog een extra dimensie aan mijn tekst in kalligrafie.

uit 2010 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Born to be free

2017

Weer een inspirerende collage met kleurpotlood. 

Feeling blue

2017

Blauw, blauw, blauw... deze collage heeft geen woorden nodig. Duik er in en voel wat de kleuren en vormen met je doen. Gewoon genieten !

Fly high

2016

Weer een nieuwe collage met kleurpotlood uitgewerkt.

Koi

2016

Een collage, nu met kleurpotlood en stiften uitgewerkt tot een sprankelend geheel.

Bruintje en Terry

2014

Knuffels tekenen, in opdracht of gewoon omdat ik het zo fijn vind. Het is telkens weer een nieuwe uitdaging om alle texturen zo realistisch mogelijk op papier te krijgen. En als dat dan weer lukt is dat geweldig.

Caught in orange

2014

Fantasie in kleur. Collage in kleurpotlood.

Galaxy

2014

Mooie kleuren en texturen maken van deze collage weer een spannend kunstwerk. Gekleurd papier als uitgangspunt voor een tekening in kleurpotlood. Het blijft steeds weer een verrassing wat het uiteindelijke resultaat zal zijn !

Inspiration

2014

Weer een collage met als uitgangspunt twee stukjes gekleurd papier. Met kleurpotlood worden beide fragmentjes uitgewerkt en met elkaar verbonden. Heerlijk om zo je creativiteit tot uiting te laten komen.

Muis

2014

Nieuwe knuffel-tekening in kleurpotlood.

Break-out

2013

Break-out is weer een nieuwe collage op Steinbach tekenpapier met kleurpotlood. Dit keer springt het felle rood meteen in het oog. Ik vind deze tekening heel bijzonder door de mooie ronde vorm en de vele texturen die erin zitten.

Butterfly

2013

Butterfly is een kleurrijk, levendig kunstwerkje geworden. Een vlinder die zijn vleugels ontplooit terwijl hij de cocon verlaat.... of....  Laat je fantasie maar gaan. Bij deze techniek, collage met kleurpotlood is alles mogelijk. Het eindresuttaat is ook voor mij altijd heel verrassend.

Featherfish

2013

Featherfish is een van mijn favoriete kleurpotloodtekeningen ! De kunst blijft om met allerlei technieken de twee gekleurde stukjes papier met elkaar te verbinden tot een sprekend geheel. Mooi, kleurrijk, elegant en speels !

Harmony

2013

Harmony is een collage in kleurpotlood. Deze tekening beperkt zich tot twee hoofdkleuren, maar spreekt daardoor ook heel erg aan.

Purple fantasy

2013

Purple fantasy is weer een van mijn collages. Een stukje kleurrijk papier inspireert me tot het uitwerken van de patronen en kleuren tot een verrassend geheel. Het is heerlijk om mijn fantasie de vrije loop te laten en met mijn kleurpotloden prachtige figuren op papier te toveren.

Indian dreams

2012

Indian Dreams is een collage van twee stukjes gekleurd papier die met behulp van kleurpotloden uitgewerkt en met elkaar in verband worden gebracht. Heerlijk ontspannend om te doen en altijd weer een verrassing wat het uiteindelijke resultaat zal zijn !

Joyce

2012

Een mooie portrettekening van een vriendin en collega.

Kiss of life

2012

'Kiss of life'  is een collage van twee stukjes gekleurd papier, uitgewerkt en met elkaar verbonden met kleurpotlood. Het resultaat van zo een tekening is altijd weer een verrassing, ook voor mij. Ik hou ervan mooie kleuren in elkaar te laten overvloeien en tot een harmonisch en sprekend geheel om te vormen. Iedereen ziet in deze tekening wat hem aanspreekt. Ikzelf zie in het midden twee lippen, the kiss, die het ontpoppen van een kleurrijk wezentje uit een blauwe cocon bezegeld. Ieder levend wezen mag er zijn zoals hij of zij is.

sn(e)aky

2012

Twee stukjes gekleurd papier met behulp van kleurpotlood met elkaar verbinden tot een verrassend geheel blijft altijd een uitdaging. Ditmaal is het een slangachtig beeld geworden, kleurrijk, grappig, iets abstract.

Annick en Arisa

2011

Mijn vriendin Annick met haar dochtertje Arisa; twee heel bijzondere mensen.

De Sjilder

2011

' De Sjilder '  was mijn grootvader, Jules Yperman. Hij was voor mij het grote voorbeeld van een een kunstenaar. Hij schilderde met olieverf en maakte de mooiste brandglasramen in zijn atelier. Zijn huis in Oud Rekem wordt nu gerenoveerd, en binnenkort wordt daar een brasserie geopend. De eigenaars willen graag het verleden laten verderleven, en noemen hun zaak dan ook 'De Sjilder'. Deze mooie potloodtekening van mijn bompa krijgt er een ereplaats.  

Parrot

2011

Het spelen met kleurpotloden en stukjes gekleurd papier blijft steeds een leuke uitdaging.

Jef

2010

Deze nieuwe portrettekening van Jef is bijzonder goed gelukt. Zijn pretoogjes stralen je tegemoet, dit is Jef helemaal zoals hij is. Zo zie je maar weer wat je met een potlood, een gom en een doezelaar kunt maken!

leatherlook

2010

Dit is een macro-opname van een handtas. Ik ben gefascineerd door de verschillende texturen en prachtige vormen die ik zie. Het metaal, de stiksels, het glanzende leer, een lust voor een kunstenaarsoog. Ik ga de uitdaging aan om al deze structuren zo realistisch mogelijk weer te geven, gewapend met potloden, houtskool en een gum.

Rode zonnehoed

2010

Een prachtige bloem die zich bij uitstek leent voor zo'n mooie potloodtekening. De Echinacea Purpurea of de rode zonnehoed.