Werken uitgevoerd in soft-pastel en pastelkrijt.

uit 2008 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Bloemen 1

2011

Bloemen blijven altijd dankbare onderwerpen voor een tekening. Ik hou van de zachte pastelkleuren waarmee ik zowel de bloem als de achtergrond kan inkleuren. De combinaties van kleuren die gaan van lichtgeel tot oranje en rose geven het geheel een bepaalde zachtheid.

Bloemen 2

2011

Bloemen in pastel, hier in blauw/paarstinten, eenvoudig maar toch sprekend.

Butoh by INAZUMAH

2011

Butoh is een verstilde vorm van theaterdans, waarbij beleving en verbeelding uitgangspunt zijn voor de dans. Butoh vindt zijn oorsprong in Japan en is voortgekomen uit een behoefte aan vernieuwing van de traditionele dans. In Butoh bevinden zich elementen van spel, beweging, dans en meditatie. De Butoh-danser grijpt terug naar de taal van het lichaam en gebruikt deze als inhoud voor de vorm. Alledaagse handelingen, menselijke emoties en bewegingen van de natuurelementen zijn de thema's waarop Butoh geinspireerd is. Kenmerkend voor Butoh is de vertraagde, verstilde beweging, het wit-geschminkte lichaam en de vrije improvisatie vanuit de associaties die de gegeven beelden kunnen opleveren.  

paarden

2011

Een nieuw onderwerp: paarden. Met rollerball, pastelkrijt en een penseel kan ik weer een mooie tekening maken. Ik hou van de warme kleuren en de fijne lijntjes die ik iets kan doen uitlopen met enkele druppels water. Heerlijk om zo bezig te zijn.

root-man

2011

Het snijden van een figuur uit een knol of een wortel is een oosterse kunst die je hier in het Westen zelden tegenkomt. Dit kunstwerkje was mijn inspiratiebron voor deze tekening. Met rollerball maak ik eerst de contouren, dan komen de eerste laagjes pastelkrijt erop. Daarna gebruik ik water en een penseel om vlakken en lijnen te vervagen en in elkaar over te laten vloeien. Als het goed droog is kan ik de tekening verder afwerken met pastelkrijt.

collage

2010

Kleurrijke collage op tekenpapier.

Roos

2010

De roos als symbool van het leven, met zijn obstakels en beproevingen, getekend met softpastels op doek. Veel mensen vechten tegen hun problemen in plaats van zich erboven te verheffen. Het hart van de roos voert je tot boven de wolken, waar de lucht altijd helder is. Als er een probleem opdoemt verlies je dan in het hart van de roos en bedenk dat jij die last niet op je schouders hoeft te dragen. De lemniscaat is het symbool van de oneindigheid.

Garnalen

2009

Garnaaltjes in pastelkrijt.

In dreams

2008

Een speels, kleurig geheel in sprekende tinten en vormen.

Maaskeien

2008

Maaskeien

Benenfantasie

2009

Vogelhuisjes, warm genesteld onder een rok. Een fantasie die grappig en mooi oogt. Tekening met een achtergrond van waterverf, uitgevoerd in softpastels en kleurpotlood op Steinbach tekenpapier.  

Knipoog

2009

Mandala getekend met pastels op aquarelpapier.

Herfst

2008

Als de herfst ons die prachtige kleuren schenkt, dan wil ik dat dolgraag vastleggen om er altijd van te kunnen genieten. Tekening in pastelkrijt en grafiet op tekenpapier.

Vissen

2008

Vissen in pastel, op tekenpapier.