(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Mooie hoeve

2018

In ons Limburgs landje vind je de prachtige hoeves, omringd door bomen en mooie natuur.

mooi Limburg

2018

Mooie plekjes in ons Limburg.

Fly high

2016

Weer een nieuwe collage met kleurpotlood uitgewerkt.

Koi

2016

Een collage, nu met kleurpotlood en stiften uitgewerkt tot een sprankelend geheel.

A bright day

2015

Een zonnige dag in de natuur. De warme kleuren en het zonlicht nodigen uit om te genieten.

Caught in orange

2014

Fantasie in kleur. Collage in kleurpotlood.

Galaxy

2014

Mooie kleuren en texturen maken van deze collage weer een spannend kunstwerk. Gekleurd papier als uitgangspunt voor een tekening in kleurpotlood. Het blijft steeds weer een verrassing wat het uiteindelijke resultaat zal zijn !

Inspiration

2014

Weer een collage met als uitgangspunt twee stukjes gekleurd papier. Met kleurpotlood worden beide fragmentjes uitgewerkt en met elkaar verbonden. Heerlijk om zo je creativiteit tot uiting te laten komen.

Muis

2014

Nieuwe knuffel-tekening in kleurpotlood.

Autumn impression

2013

De natuur maakt zich klaar voor de winter. De prachtige kleuren van de herfst betoveren alles om ons heen.

Break-out

2013

Break-out is weer een nieuwe collage op Steinbach tekenpapier met kleurpotlood. Dit keer springt het felle rood meteen in het oog. Ik vind deze tekening heel bijzonder door de mooie ronde vorm en de vele texturen die erin zitten.

Butterfly

2013

Butterfly is een kleurrijk, levendig kunstwerkje geworden. Een vlinder die zijn vleugels ontplooit terwijl hij de cocon verlaat.... of....  Laat je fantasie maar gaan. Bij deze techniek, collage met kleurpotlood is alles mogelijk. Het eindresuttaat is ook voor mij altijd heel verrassend.

Featherfish

2013

Featherfish is een van mijn favoriete kleurpotloodtekeningen ! De kunst blijft om met allerlei technieken de twee gekleurde stukjes papier met elkaar te verbinden tot een sprekend geheel. Mooi, kleurrijk, elegant en speels !

Floating Drops

2013

Spelen met kleuren is geweldig. Een surrealistisch tafereel waarin druppels hun weg vinden doorheen een prachtig landschap.  

gladiolen

2013

Mijn eerste bloemenschilderij !!! Heerlijk, dat werken met die prachtige kleuren. Ik hou van die zachte pasteltinten en prachtige bloemen.

Harmony

2013

Harmony is een collage in kleurpotlood. Deze tekening beperkt zich tot twee hoofdkleuren, maar spreekt daardoor ook heel erg aan.

Kabbelende beek

2013

Het water dat tussen de rotsblokken door zijn weg zoekt... prachtig natuurbeeld.

Katten

2013

Weer een nieuwe uitdaging !!! Het schilderen van dieren in olieverf vraagt weer andere technieken en materialen. De ogen en de pels van deze katten goed weer te geven op het doek was niet makkelijk, maar ik heb ervan genoten !

Klaprozen

2013

Prachtige rode bloemen in een ronde vaas. Een klassiek schilderij, maar weer een uitdaging om te maken. Ik hou van de mooie, heldere kleuren die de zon in huis brengen.

Morning glow

2013

Wegdromen in dit stukje prachtige natuur, nog nevelig in de vroege ochtend.

Mysterious wood

2013

Gesso leent zich uitstekend tot het maken van prachtige schilderijen. Op een zwarte achtergrond werk ik met witte, grijze en zwarte gesso om dit resultaat te krijgen. Bomen fascineren me al heel lang. Hun tijdloze aanwezigheid imponeert en schept prachtige motieven in de lucht.

Purple fantasy

2013

Purple fantasy is weer een van mijn collages. Een stukje kleurrijk papier inspireert me tot het uitwerken van de patronen en kleuren tot een verrassend geheel. Het is heerlijk om mijn fantasie de vrije loop te laten en met mijn kleurpotloden prachtige figuren op papier te toveren.

Universe

2013

Universe is een abstracte weergave van werelden, steden en hun verbondenheid. Heldere kleuren in acryl en pastel vormen samen een boeiend geheel:

wolf

2013

Dit schilderij van een wolf in de nacht spreekt mij zelf heel erg aan. Ik vind de vacht zo prachtig.

a stormy night

2012

Stormachtig tafereel.

a sunny holliday

2012

Een schitterend landschap. Ideaal voor een warme zomervakantie.

autumn is coming

2012

Als de herfst er aan komt merk je dat aan de natuur, de wind, de kleuren, het korten van de dagen.

awakening

2012

Ovaal zeegezicht, een droomtafereel !

a windy day

2012

Een winderige dag aan het strand.

Dageraad

2012

Dageraad... het ontwaken van een nieuwe dag.

dreaming of the sea

2012

Een prachtige dag aan het strand, genietend van een heerlijk zeebriesje, de meeuwen en het zonnetje.

end of the summer

2012

Als de zomer bijna voorbij is vormt de natuur een prachtig kleurenpalet.

Indian dreams

2012

Indian Dreams is een collage van twee stukjes gekleurd papier die met behulp van kleurpotloden uitgewerkt en met elkaar in verband worden gebracht. Heerlijk ontspannend om te doen en altijd weer een verrassing wat het uiteindelijke resultaat zal zijn !

Kiss of life

2012

'Kiss of life'  is een collage van twee stukjes gekleurd papier, uitgewerkt en met elkaar verbonden met kleurpotlood. Het resultaat van zo een tekening is altijd weer een verrassing, ook voor mij. Ik hou ervan mooie kleuren in elkaar te laten overvloeien en tot een harmonisch en sprekend geheel om te vormen. Iedereen ziet in deze tekening wat hem aanspreekt. Ikzelf zie in het midden twee lippen, the kiss, die het ontpoppen van een kleurrijk wezentje uit een blauwe cocon bezegeld. Ieder levend wezen mag er zijn zoals hij of zij is.

let it snow !

2012

Een sneeuwlandschap !

Noorderlicht in Alaska

2012

Het Noorderlicht in Alaska, een fantastisch kleurenspel van licht.

sn(e)aky

2012

Twee stukjes gekleurd papier met behulp van kleurpotlood met elkaar verbinden tot een verrassend geheel blijft altijd een uitdaging. Ditmaal is het een slangachtig beeld geworden, kleurrijk, grappig, iets abstract.

sprookjesbos

2012

Een tafereel als uit een sprookje, stap in het verhaal !!!

Sunflowers

2012

Zonnebloemen zijn zulke schitterend onderwerpen om te schilderen ! De warme rode en gele kleuren creëren een zonnige plek waarin deze bloemen echt tot hun recht komen en stralen. Ik schilder graag met acryl en vaker werk ik het geheel dan nog af met pastelkrijt. Zo kan ik bepaalde effecten en details benadrukken.

Touching the sky

2012

Het werken met acryl is heel fijn omdat het zo snel droogt en je op korte tijd een mooi schilderij kunt maken. Ik hou van de warme kleuren en het verrassende effect van de dunne, sprekende, lichte lijnen.

waterfall

2012

Een mooie waterval in de bossen.

waterfall in autumncolours

2012

Een herfstlandschap, een prachtige omlijsting voor een waterval.

waterfalls in the wood

2012

Watervallen zijn altijd weer een wonderbaarlijk verschijnsel. Midden in het groen, tussen immergroene dennebomen: prachtig !

winter holliday

2012

Een vakantie in de sneeuw, een prachtige omgeving om in weg te dromen.

Bloemen 1

2011

Bloemen blijven altijd dankbare onderwerpen voor een tekening. Ik hou van de zachte pastelkleuren waarmee ik zowel de bloem als de achtergrond kan inkleuren. De combinaties van kleuren die gaan van lichtgeel tot oranje en rose geven het geheel een bepaalde zachtheid.

Bloemen 2

2011

Bloemen in pastel, hier in blauw/paarstinten, eenvoudig maar toch sprekend.

Droomvenster

2011

Bister op een achtergrond van acryl schept een tafereel als uit een droom. De bogen en torens herhalen zichzelf voortdurend terwijl je de indruk hebt door een venster te kijken.

Droomwereld

2011

Een droomwereld in prachtige kleuren;..

paarden

2011

Een nieuw onderwerp: paarden. Met rollerball, pastelkrijt en een penseel kan ik weer een mooie tekening maken. Ik hou van de warme kleuren en de fijne lijntjes die ik iets kan doen uitlopen met enkele druppels water. Heerlijk om zo bezig te zijn.

Parrot

2011

Het spelen met kleurpotloden en stukjes gekleurd papier blijft steeds een leuke uitdaging.

root-man

2011

Het snijden van een figuur uit een knol of een wortel is een oosterse kunst die je hier in het Westen zelden tegenkomt. Dit kunstwerkje was mijn inspiratiebron voor deze tekening. Met rollerball maak ik eerst de contouren, dan komen de eerste laagjes pastelkrijt erop. Daarna gebruik ik water en een penseel om vlakken en lijnen te vervagen en in elkaar over te laten vloeien. Als het goed droog is kan ik de tekening verder afwerken met pastelkrijt.

vakantietip

2011

Een kunstwerk gemaakt tijdens de zomervakantie. De eerste keer werken met olieverf. Heel erg leuk !

Worried

2011

Op een ondergrond van acryl, figuur getekend met bister op Steinbach papier: Weer eens een hele andere benadering van een figuur met hele duidelijke expressie door de vorm.

leatherlook

2010

Dit is een macro-opname van een handtas. Ik ben gefascineerd door de verschillende texturen en prachtige vormen die ik zie. Het metaal, de stiksels, het glanzende leer, een lust voor een kunstenaarsoog. Ik ga de uitdaging aan om al deze structuren zo realistisch mogelijk weer te geven, gewapend met potloden, houtskool en een gum.

Rode zonnehoed

2010

Een prachtige bloem die zich bij uitstek leent voor zo'n mooie potloodtekening. De Echinacea Purpurea of de rode zonnehoed.

Roos

2010

De roos als symbool van het leven, met zijn obstakels en beproevingen, getekend met softpastels op doek. Veel mensen vechten tegen hun problemen in plaats van zich erboven te verheffen. Het hart van de roos voert je tot boven de wolken, waar de lucht altijd helder is. Als er een probleem opdoemt verlies je dan in het hart van de roos en bedenk dat jij die last niet op je schouders hoeft te dragen. De lemniscaat is het symbool van de oneindigheid.

Benenfantasie

2009

Vogelhuisjes, warm genesteld onder een rok. Een fantasie die grappig en mooi oogt. Tekening met een achtergrond van waterverf, uitgevoerd in softpastels en kleurpotlood op Steinbach tekenpapier.  

Dromen in kleur

2009

De heldere, mooie kleuren spreken meteen aan. Je kunt op elk moment in je leven wegdromen bij dit schilderijtje.

Garnalen

2009

Garnaaltjes in pastelkrijt.

Knipoog

2009

Mandala getekend met pastels op aquarelpapier.

Herfst

2008

Als de herfst ons die prachtige kleuren schenkt, dan wil ik dat dolgraag vastleggen om er altijd van te kunnen genieten. Tekening in pastelkrijt en grafiet op tekenpapier.

In dreams

2008

Een speels, kleurig geheel in sprekende tinten en vormen.

Maaskeien

2008

Maaskeien

Vissen

2008

Vissen in pastel, op tekenpapier.